Klausīšanās mācīšana angļu valodas stundās - Rudzīte, Jana (Latvijas Universitāte, 2009)
Šis bakalaura darbs ir veltīts klausīšanās apmacīšanai angļu valodas stundās un pēta klausīšanās vingrinājumus un to ierakstu veidus un īpatnības. Darba teorētiskā daļa sniedz pārskatu par klausīšanās procesa apguvi un teksta izpratni, informācijas apstrādi klausīšanās laikā; pētījums apraksta klausīšanās vingrinājumu sadalīšanu svarīguma pakāpēs un demonstrē dažādus klausīšanās materiāla veidu raksturojumus un klausīšanās ierakstu galvenos faktorus, kuri palīdz vai traucē klausīšanās teksta izprašanai. Teorētiskā daļa ir saistīta ar praktisko daļu, analizējot klausīšanās vingrinājumus un to klausīšanās ierakstus “Upstream Upper Intermediate” mācību gramatā. Šīs grāmatas klausīšanās vingrinājumi un klausīšanās ieraksti tika izpētīti vadoties pēc atlasītiem parametriem. Tie tika rūpīgi aprakstīti un analizēti, lai pierādītu to derīgumu studentu klausīšanās prasmju attīstīšanā. Secinājumi balstās uz teorētisko daļu, klausīšanās vingrinājumu un to ierakstu analīzi.

The present paper is devoted to actual theme “Teaching Listening in ELT” and investigates the types and peculiarities of the listening activities and their recordings. The theoretical part deals with the description of the process of teaching listening comprehension, listening as processing , describes importance of the dividing listening activities into stages and shows characteristics of various types of listening materials and principal factors of listening passages that may aid or hamper listening comprehension. The theory is related to practice by analyzing the listening activities and their recordings in “Upstream Upper Intermediate” Student’s Book. The listening activities and their recordings from this book have been analyzed according to the selected criteria. They are carefully discussed and analyzed to study their suitability for improvement of the students’ listening skills. The conclusions drawn are based on the theory and analyses of the listening tasks and their recordings.
Teaching Listening in ELT
Keywords: Filoloģija