Uzņēmumu finansējuma piesaistīšanas iespējas Latvijā - Vrubļevska, Egija (Latvijas Universitāte, 2019)
Mūsdienās finansējums nosaka visu, tas rada iespēju uzņēmumam augt, iekarot tirgu, nostiprināt savas tirgus pozīcijas, bez finansējuma uzņēmumam pastāvēšana ir apgrūtināta. Attīstības nodrošināšanai ir nepieciešami nepārtraukti ieguldījumi, kurus nereti uzņēmums nespēj pilnvērtīgi finansēt no pašu līdzekļiem, tādēļ ir nepieciešams meklēt papildus finansējumu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt uzņēmumu finansēšanas iespējas, to izmaksas un noteikumus, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus uzņēmumiem un aizdevējiem finansējuma sistēmas pilnveidošanai. Bakalaura darbā tiek izpētīti finansējuma veidi, to klasifikācija, finansējuma piesaistes avoti un to izmaksas. 3.nodaļā autore izpēta reālo situāciju saņēmt finansējumu jaunam uzņēmumam. Tiek sniegti priekšlikumi, lai pilnveidotu kopējo tirgus situāciju un atvieglotu finansējuma saņēmšanas iespējas.

Today financing defines everything, it makes opportunities to grow, conquer the market, strengthen your market positions, with-out financing, existence of company could be the struggle. To ensure growth you must make investments, whom sometimes company cannot provide from own funds, so the company have to seek for a solution of additional financing. The target of Bachelor is to explore financing opportunities, their costs and conditions, make conclusions, give advices to both sides to evolve the system. In Bachelor work there are review of financial types, their classification, attraction of finances and their costs. At 3rd chapter author is reviewing options for financing a fresh company. There are given advices to improve overall market situation and facilitate finance attraction opportunities.
Opportunities of business financing in Latvia
Keywords: Ekonomika; Finansēšanas iespējas uzņēmumiem; alternatīvais finansējums; eiropas fondi; biržu piedāvājumi; banku piedavajumi