Ierīču barošanas kontrollera programmatūras izstrāde - Pužulis, Guntars (Latvijas Universitāte, 2015)
Barošanas kontrolleris ir autonoma sistēma, kas kontrolē pieslēgto ierīču, strāvas padevi un saglabā datus par ierīču stāvokli. Priekš paplašinātas funkcionalitātes ir paredzēts, ka lietotājs var savienot ierīces ar Barošanas kontrolleri caur Ethernet tīklu. Lietotājam tiek dotas 3 iespējas vadīt sistēmu: pieslēdzoties caur pārlūkprogrammu sistēmai un izmantojot tīmekļa pārlūka interfeisu, izmantojot mazākas funkcionalitātes skārienjūtīgo ekrānu, kas pieslēgts sistēmai, izmantojot tiešo pieeju pie ierīces kā piemēram: ssh, ftp utt, lai mainītu sistēmas noklusētos iestatījumus.

This qualification work is “PSU Switch” system with this documentation. PSU Switch - Power Supply Switch is autonomous system, which manipulate with power of testing devices connected to it turning them on or off, meanwhile collecting data about changes. For extra functionality there is option to connect the devices with PSU Switch system to monitor Ethernet connection. User can access system in three different ways: from PC, from touchscreen and from Linux console.
Software development of Device power supply controller
Keywords: Datorzinātne; iegultā sistēma; Barošana; kontrolleris; embedded system; PSU