Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas prasību ievērošanas izpēte grāmatvedības ārpakalpojumu uzņēmumos Latvijā - Valdmane, Baiba (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba mērķis ir pamatojoties uz normatīvajiem aktiem, kas regulē ārpakalpojumu grāmatvežu darbību un veiktajiem pētījumiem, identificēt galvenās problēmas, ar kurām ārpakalpojumu grāmatveži saskaras saistībā ar nelegāli iegūtu līdzekļu legalizāciju Latvijā. Veicot ārpakalpojumu grāmatvežu anketēšanu, analizējot Valsts ieņēmumu dienesta publiski pieejamo informāciju, un apkopojot dažādu avotu un ekspertu viedokļus, autore nonāca pie secinājuma, ka ārpakalpojuma grāmatveži joprojām saskaras ar savu zināšanu un pieredzes trūkumu nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas jomā.

The aim of this Master thesis is to identify the main issues that outsourced accounting services face in connection with money laundering in Latvia basing on the local financial legislation. By conducting a survey of outsourced accountants, analysing the publicly available information of the State Revenue Service, and summarizing the opinions of various experts, the author concludes that outsourced accountants face their own lack of knowledge and experience in the field of money laundering.
Investigation of Compliance with the Requirements for the Prevention of Money Laundering in Official Accounting Companies in Latvia
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; ārpakalpojuma; grāmatvedis; nelegāli; līdzekļu; legalizācija