Mācību tēmas "Florenciešu izšuvumi" apguve mājturībā un tehnoloģijās 7. klasē - Bite, Līga (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarbā ir izstrādāta mācību tēmas „Florencieši izšuvumi” apguve mājturībā un tehnoloģijās 7. klasē. Diplomdarba mērķis ir izpētīt mācību tēmas „Florenciešu izšuvumi” apguves iespējas mājturībā un tehnoloģijās 7. klasē. Diplomdarba pirmajā daļā ir aplūkota florenciešu izšuvumu vēsture, raksta veidošanās, nepieciešamie materiāli un darbarīki, kompozīcijas principi – līnija un krāsa, un florenciešu izšuvumu pielietojums. Darbā ir izstrādāts tematiskais plāns mācību tēmai „Florenciešu izšuvumi” un tika izveidoti mācību uzskates līdzekļi: tehniskie raksti, paraugi, izstrādājumu paraugi. Darba aprobācijas daļā ir izveidota aptauja, lai uzzinātu 7. klases skolnieču viedokli par florenciešu izšuvumiem. Diplomdarbā ir 3 nodaļas, 14 apakšnodaļas, 15 pielikumi, 79 lpp. Atslēgvārdi: mājturība un tehnoloģijas, izšūšana, vecumposma raksturojums, 7. klase.

The theme of the Diploma Paper is teaching "Florentine Embroidery" in home economics and technology in Grade 7. The aim of the Diploma Paper is to explore the possibilities of teaching the theme "Florentine embroidery " in home economics and technology classes in Grade 7. Chapter 1 of the Diploma Paper describes the history of Florentine embroidery, patterning, the necessary materials and tools, composition principles: line and color, and Florentine embroidery applications. In the framework of the Diploma Paper the thematic plan was developed on the theme „Florentine embroidery” and teaching aids were created: technical articles , samples and product samples. In the practical part of the Paper, a survery to find out Grade 7 students’ viewpoints on Florentine embroidery was carried out. The Diploma Paper contains 3 chapters, 14 sub-chapters, 15 annexes, 79 pages. Keywords: home economics and tehnology, embroidery, teenage age characteristics, grade 7.
Teaching "Florentine Embroidery" in Home Economics and Technology in Grade 7
Keywords: Pedagoģija; Mājturība un tehnoloģijas; Izšūšana; Vecumposma raksturojums; 7. klase