SIA “Zelta Zeme” finanšu analīze un rezultātu novērtējums - Patmalniece, Sandra (Latvijas Universitāte, 2021)
Finanšu analīze palīdz uzņēmuma vadītājiem pieņemt svarīgus lēmumus. Ar finanšu analīzes palīdzību var atklāt dažādas nepilnības, kuras laicīgi var arī novērst, lai uzņēmums varētu efektīvi darboties un gūt peļņu. Bakalaura darba mērķis ir uz teorētisko un praktisko materiālu izpētes pamata veikt SIA “Zelta Zeme” finanšu analīzi, lai novērtētu uzņēmuma finansiālo stāvokli un izstrādātu priekšlikums uzņēmuma darbības pilnveidošanai. Analizējot SIA “Zelta Zeme” var secināt, ka 2017. un 2018. gads uzņēmumam ir bijis veiksmīgs, savukārt 2019. gadā samazinājās uzņēmuma likviditāte, finansiālā neatkarība un ienesīgums.

Financial analysis helps the company's executives make important decisions. Financial analysis can reveal a variety of shortcomings, which can be prevented timely, so that a company can operate effectively and make a profit. The aim of the bachelor's work is to perform a financial analysis of SIA “Zelta Zeme”, based on theoretical and practical materials research, in order to assess the financial situation of the company and to develop a proposal to improve the business of the company. In the analysis of SIA “Zelta Zeme”, it can be concluded that 2017 and 2018 have been successful for the company, while in 2019 the company's liquidity, financial independence and profitability decreased.
SIA “Zelta Zeme” Financial Analysis and Evaluation of Results
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; likviditāte; maksātspēja; aprite; rentabilitāte