Tīmekļa programmu automatizēta testēšana - Bruņenieks, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2006)
Tīmekļa aplikācijām kļūstot populārākām, pieaug prasības pret to kvalitāti, un automatizētas testēšanas izmantošana ir viena no metodēm, kā to panākt. Tīmekļa aplikāciju izstrādē pielietotā stratēģija „izlaid ātri, izlaid bieži” izmaksu samazināšanai spiež izvēlēties automatizētu testēšanu, lai nodrošinātu pieprasīto kvalitāti. Šajā darbā apskatītas automatizācijas metodes, to izmantošana izstrādes procesā un arī konkrētu rīku izmantošana un sniegti secinājumi un rekomendācijas. Šī darba mērķis ir izpētīt iespējas, kādas ir pieejamas tīmekļa aplikāciju testēšanā un apskatīt, ko šajā jomā piedāvā gatavie automatizācijas rīki.

As web applications become more and more popular, the quality requirements increase as well. Use of automated testing is one of methods to reach this goal. Most web projects use “release early, release often” strategy. It requires use of automated testing to meet the required quality. In this paper there are described automation methods use of them in development process and given some conclusions and recommendations. The goal of this paper is to research possibilities that are available for automated testing of web applications and find out what are features provided by third party tools.
Automatic testing of web applications
Keywords: Datorzinātne