Biznesa inkubatori kā jauno uzņēmumu attīstības veicinātāji - Gaure, Agita (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir pamatot biznesa inkubatoru lomu jauno uzņēmumu attīstībā un starptautiskās konkurētspējas celšanā, kā arī izstrādāt priekšlikumus biznesa inkubācijas jomas straujākas izaugsmes nodrošināšanai. Darbs sastāv no trim daļām, kas strukturētas atbilstoši darba uzdevumiem. Pirmajā daļā veikts biznesa inkubatoru teorētisko aspektu raksturojums un analizēta jomas attīstība pasaulē, otrajā daļā raksturota inkubatoru darbība Latvijā un Baltijā, bet trešajā daļā veikta izpēte un analīze par Latvijas biznesa inkubatoru un tajos esošo uzņēmumu darbību, veicot ekspertu un komersantu aptaujas. Analīzes rezultāta secināts, ka biznesa inkubatori Latvijā ir attīstīti un perspektīvi, tomēr tie pārsvarā ir atkarīgi no publiskā finansējuma, tāpēc nepieciešams piesaistīt papildus privāto finansējumu jomas attīstībai. Inkubējamiem uzņēmumiem nepieciešams koncentrēties uz inovatīvām un eksportspējīgām nozarēm, lai celtu starptautisko konkurētspēju. Bakalaura darba apjoms ir 70. lpp. Tajā ir ietvertas 2 tabulas, 23 attēli, 3 pielikumi.Darbā izmantoti 53 literatūras avoti.

The aim is to substantiate the role of business incubators in new business development and international competitiveness esteem, and to develop proposals for business incubation areas of rapid growth. The work consists of three parts structured in accordance with the terms of reference. The first part was business incubator theoretical aspects of characterization and analysis of areas of development in the world, the second part describes the hatchery operation in Latvia and The Baltic States, and the third part describes the research and analysis of Latvian business incubators and in companies by conducting a survey of experts and businessmen. Analysis concluded that in Latvia business incubators have been developed and they have perspective, but much of it dependent on public funding, that's why they need to attract additional private funding in areas of development. Hatching companies need to focus on innovatives and they have to develop export oriented sectors to enhance the international competitiveness. Bachelors workload is 70 pages. It includes 2 tables, 23 photos and 3 appendices. Keywords: business incubator, small and medium-sized enterprises, international competitiveness, public support sector.
Business Incubators as Developer of New Company
Keywords: Vadībzinātne