Prasības nodrošinājums Eiropas Savienības Starptautiskajās privāttiesībās - Divenkova, Ilona (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba mērķis ir apzināt un apkopot prasības nodrošinājuma procesa problēmas pārrobežu lietās, pētot, gan aktuālo Eiropas Savienības tiesību aktu un Latvijas Republikas normatīvo regulējumu par prasības nodrošinājuma piemērošanu un atzīšanu un izpildi citā valstī, gan tiesu judikatūru un tiesībzinātnieku atziņas. Maģistra darbā galvenokārt pievērsta uzmanība prasības nodrošinājuma būtībai un tā piemērošanai Eiropas Padomes un Komisijas regulas par jurisdikciju un spriedumu atzīšanu un izpildi civillietās un komerclietās izpratnē un Latvijas Republikas tiesu prakse šī regulējuma piemērošanā, kā arī jaunā Eiropas Kontu apķīlāšanas rīkojuma procedūras izpētei, kā rezultātā autore izdara secinājumus par problēmām un to iespējamiem risinājumiem.

The aim of this Master's thesis is to identify and summarize problems in securing claim process of cross-border cases by research of current European Union legislation and Latvian regulatory framework regarding securing the claim application, recognition, and enforcement in other European countries, as well as case law and works of legal experts. Main subject of this Master's thesis is analysis of requirements in securing claims and its application within Regulation of the European Parliament and of the Council on jurisdiction, as well as recognition and enforcement of judgments in civil and commercial matters and analysis of Latvian court case law in the application of the regulation, as well as research of the new European Account Preservation Order procedure. As result, author concludes with outline of problems and suggests possible solutions.
Securing a claim in EU Private International law
Keywords: Juridiskā zinātne; prasības nodrošinājums; pagaidu pasākumi; tostarp aizsardzības pasākumi; bankas konta apķīlāšanas rīkojums