Romas katoļu baznīcas bīskapu un priesteru liturģisko tērpu teoloģiskā krāsu un simbolismu nozīme - Heisele, Vendija (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba tēma ir “Romas Katoļu baznīcas bīskapu un priesteru liturģisko tērpu teoloģiskā krāsu un simbolismu nozīme”. Darbā tiek apskatīta liturģisko krāsu nozīme, priesteru un bīskapu liturģiskie tērpi, liturģisko tērpu simbolisms un Vatikāna II koncila dokuments. Darba saturs veido priekšstatu par to, kāda nozīme ir liturģiskajām krāsām, kā tās palīdz uzturēt attiecīgā liturģiskā laika noskaņu un ko tās simbolizē. Kā arī detalizēti izklāsta priesteru un bīskapu liturģiskos tērpus un to simboliku. Tiek veikta izpēte Vatikāna II koncila dokumentā par liturģiskā tērpa izmaiņām. Neliels ieskats Augstajā modē liturģiskajos tērpos.

The theme of this paper is “The meaning of theologicalc colors and symbolism in Roman Catholic Church liturgical outfits of bishops and priests”. The meaning of liturgical colors, liturgical outfits of bishops and priests, symbolism of liturgical outfits and document of Second Vatican Council are described and analysed in this paper. This closer look gives understanding about what is the meaning of liturgical colors, how these colors helps during the liturgical year and what does they symbolize. Also this closer look details liturgical outfits of bishops and priests and symbols of liturgical outfit. The document of Second Vatican Council about changes of liturgical outfit was analysed. Also short introduction about high fashion in liturgical outfits is given.
The meaning of theological colors and symbolism in Roman Catholic Church liturgical outfits of bishops and priests
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; Liturģiskas tērps; Krāsas; Simbolisms; Romas Katoļi; Vatikāna II koncils