Bērnu pozitīvas uzvedības veicināšana pirmsskolas izglītības 3. posmā - Skavitova, Vlada (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autors: Vlada Skavitova Kvalifikācijas darba nosaukums: “Bērnu pozitīvas uzvedības veicināšana pirmsskolas izglītības 3.posmā” Darba vadītāja: prof. Dr. psych Tija Zīriņa Pētījuma mērķis: teorētiski pētīt un praktiski pārbaudīt bērnu pozitīvas uzvedības veicināšanas iespējas pirmsskolas izglītības 3.posmā. Darba ietvaros tika analizēta psiholoģiskā un pedagoģiskā literatūra par uzvedības regulēšanu vecākajā pirmsskolas vecumā. Pētījuma mērķis bija izpētīt pedagoģiskās pieejas, kas veicina pozitīvu uzvedību, lai bērni justos droši, cienīti un pieņemti. Tika izstrādāti ieteikumi pedagogiem, lai uzlabotu bērnu uzvedību un veidotu atbalstošu mācību vidi. Kvalifikācijas darba apjoms: 33 lappuses, 2 tabulas, 1 attēls, 20 avoti. Atslēgas vārdi: uzvedība, uzvedības veicināšana, pedagoģiskais process, vecākais pirmsskolas vecums.

Author: Vlada Skavitova Title: Promoting Positive Behavior in the Third Stage of Preschool Education Supervisor: Professor Dr. psych. Tija Zīriņa The aim of the study: To theoretically explore and practically examine the possibilities of promoting positive behavior in children during the third stage of preschool education. The study analyzed psychological and pedagogical literature on behavior regulation in older preschool children. The aim was to explore pedagogical approaches that promote positive behavior, ensuring children feel safe, respected, and accepted. Practical recommendations for educators were developed to improve children's behavior and create a supportive learning environment. The volume of the work: 33 pages, 2 tables, 1 figure, 20 references. Keywords: behavior, behavior promotion, pedagogical process, older preschool age.
Promoting children’s positive behavior in the third stage of preschool education
Keywords: Izglītības zinātnes; uzvedība; uzvedības veicināšana; pedagoģiskais process; vecākais pirmsskolas vecums