Biznesa efektivitātes uzlabošanas iespējas uzņēmumā SIA "3K MANAGEMENT" - Penēze, Aija (Latvijas Universitāte, 2015)
Aizvien lielāka nozīmē mūsdienās tiek pievērsta atšķirībai starp uzņēmumu vadīšanu un efektīvu uzņēmumu vadīšanu. Uzņēmēji organizācijas vadīšanā savu uzmanību koncentrē uz to, kā uzņēmums preces un pakalpojumus piedāvā, kāds ir tā tēls, kā tiek organizēta uzņēmuma darbība un kultūra. Uzņēmumi arvien vairāk vērš uzmanību uz uzņēmumu vadīšanu ar pievienoto vērtību, tas ir, efektivitātes uzlabošanu. Aijas Penēzes maģistra darba tēma ir „Biznesa efektivitātes uzlabošanas iespējas uzņēmumā SIA „3K MAMANGEMENT” un darba mērķis ir balstoties uz teorētiskās literatūras un iegūto datu un avotu analīzi, izpētīt biznesa efektivitātes uzlabošanas iespējas uzņēmumā SIA „3K MANAGEMENT”. Pēc veiktā pētījuma secināts, ka uzņēmuma SIA „3K MANAGEMENT’ darbība vērtējama kā daļēji efektīva. Uzņēmuma vadībai ir skaidra vīzija par to, kādus procesus nepieciešams uzlabot un lai tos sasniegtu nepieciešams izmantot efektivitātes uzlabošanas metodes. Darba apjoms ir 90 lpp. Tas satur 6 pielikumus 12 lpp apjomā, 3 tabulas un 21 attēlu. Izmantotās informācijas avotu saraksts sastāv no 38 avotiem. Atslēgvārdi: efektivitāte, uzņēmuma vadīšana, Išikava diagramma, 5 kāpēc?, 5S metode.

Nowadays more and more attention is attracted to the difference between company management and efficient management. Entrepreneurs in management of companies are paying their attention more to the fact how products and services are being sold, how people see the company, how the process and culture of company are being held and organized. Companies more often attract their attention to the management with the added value, in short, the improvement of efficiency. Aijas Penēzes theme of her Master Thesis is „Business efficiency improvement opportunities in company „3K MANAGEMENT” ltd” and the main objective is based on theoretical literature and data analyses, to explore the business efficiency improvement opportunities in company „3K MANAGEMENT’ ltd. According to a study carried out, author concluded, that company`s „3K MANAGEMENT” ltd processes can be assessed as partly efficient and for progress it`s necessary to use methods of efficiency improvement. Master Thesis consists of 90 pages. It includes 6 attachments consisting of 12 pages, 3 tables and 21 images. Used bibliography list consists of 38 sources. Keywords used: efficiency, company management, Ishikawa diagram, 5 why?, 5S method.
Business efficiency improvement opportunities in company "3K MANAGEMENT" ltd
Keywords: Vadībzinātne; efektivitāte; uzņēmuma vadīšana; Išikava diagramma; 5 kāpēc?; 5S metode