Eiropeizācija Azerbaidžānā, Armēnijā, Gruzijā - Andrejeva, Laura (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba autore ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studiju programmas Diplomātija studente. Diplomdarba tēma – Eiropeizācija Azerbaidžānā, Armēnijā, Gruzijā. Darba mērķis ir izpētīt eiropeizācijas procesus Azerbaidžānā, Armēnijā, Gruzijā. Lai sasniegtu maģistra darba mērķi, ir izvirzīti šādi uzdevumi: analizēt zinātnisko literatūru par eiropeizāciju; izpētīt Eiropas kaimiņu politiku; izpētīt austrumu partnerību; izpētīt, kā Austrumu partnerība tiek īstenota Azerbaidžānā, Armēnijā, Gruzijā; izpētīt Azerbaidžānas, Armēnijas, Gruzijas politiku Eiropas Savienībā; veikt padziļinātas intervijas ar Azerbaidžānas, Armēnijas, Gruzijas ekspertiem; Veikt iegūto datu salīdzināšanu. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, maģistra darbu paredzēts balstīt uz vispārzinātnisko metodi, padziļinātas intervijas ar pētījumā apskatīto pušu ekspertiem un dokumentu analīzi. Dokumentu analīzei raksturīga pētījumā iegūtās informācijas izpratnes interpretācija, kas ietvers eiropas kaimiņu politikas dokumentu gan iekšējās, gan ārējās vides analīzi. Padziļinātās intervijas maģistra darba pētījumā palīdzēs gūt secinājums par Azerbaidžānas, Armēnijas un Gruzijas eiropeizāciju. Apkopojot ekspertu interviju un dokumentu analīzes datus, darba autore veiks padziļinātu analīzi un salīdzināšanu, uz kā pamata gūs secinājumus par eiropeizācijas ietekmi uz Azerbaidžānu, Armēniju, Gruziju.

The author of master theses is student University of Latvia, faculty of Social Science program Diplomacy. Topic of Master thesis – Europeanization in Azerbaijan, Armenia, Georgia. The goal is to study the processes of europeanization in Azerbaijan, Armenia, Georgia. To achieve the goals of the master thesis author has defined the following tasks: to analyze literature of the europeanization; to study European Neihbourhood Policy; study Eastern partnership implementation in Azerbaijan, Armenia, Georgia; conduct research on Azerbaijan, Armenia, Georgia policy in European Union; take in-depth interviews with experts from Azerbaijan, Armenia, Georgia; take a comparison of the data. To reach goal of a master’s thesis author will use following reaserch methods: general scientific method, in-depth interviews with experts form Azerbaijan, Armenia, Georgia, and document analysis. In document analysis study will include both internal and external enviorment. In-depth interviews with experts will help conclude impact of Europeanization in Azerbaijan, Amenia, Georgia.
Europeanization in Azerbaijan, Armenia, Georgia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); eiropeizācija; Eiropas kaimiņu politika; Austrumu partnerība; Eiropas Savienība; Dienvidkaukāzs