Bērnu aizsardzības pasākumu vadība ģimenē un pirmsskolas izglītības iestādē - Mirošņika, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba tēma: “Bērnu aizsardzības pasākumu vadība ģimenē un pirmsskolas izglītības iestādē”. Kvalifikācijas darba autore: Ludmila Mirošņika Vadītājs: Dr.paed., profesors Ivars Muzis Kvalifikācijas darba apjoms: 82 lpp., tabulas 3, attēli 5, pielikumi 10, literatūras avoti 24. Pētījuma mērķis Teorētiski izzināt un praktiski pamatot bērnu aizsardzības pasākumu vadību ģimenē un pirmskolas izglītības iestādē. Dotā kvalifikācijas darba tēmas aktualitāte ir tajā, ka rūpes par bērniem un viņu audzināšanu konstruktīvā līmenī tiek uzskatītas kā vienlīdzīgas vecāku tiesības un pienākumi. Ievadā atklājas izvēlētās tēmas izpētes aktualitāte, nosprausti mērķi un uzdevumi, noskaidroti objekti, zinātniskās izpētes priekšmets, noformulēta hipotēze, norādīta izpētes metodiskā bāze. Tās teorētiskā un praktiskā nozīme. Konkrētā gadījumā parādīts, ka mūsdienu apstākļos īpaši saasināta ir bērnu aizsardzības problēma. Kvalifikācijas darbs sastāv no trīs savstarpēji loģiski saistītām nodaļām: 1. Vardarbības un ietekmes veidi pret bērniem 2. Bērnu tiesību pārkāpumi ģimenē un PII vardarbības izpausmes iemesli 3. Bērnu tiesību aizsardzība un bērnu tiesibu pārkapumi PII Nodaļas sadalītas paragrāfos, kas ļauj, dotā jautājuma rāmjos, akcentēt uzmanību uz atsevišķām problēmām. Nobeigumā, veiktā pētījuma rezultātā, izteikti galvenie secinājumi. Tāpat sniegts izmantotās literatūras saraksts un pielikumi.

Qualification work theme: “Children safety research family management and preschool educational establishment” Qualification work author: Ludmila Miroshnik Leader: Dr.paed., professor Ivars Muzis Qualification work volume: 82 pages, 3 tables, 5 pictures, 10 appendix, 24 literature resources. Research aim: Theoretical to find out and practical to describe Children safety research family management and preschool educational establishment. Actuality of theme of this qualifying work consist in children carrying and their education in constitutional level level is examined as an equal custody and duty. In introduction research actuality opens up on the chosen topic, an aim and tasks are put, an object, article of scientific searches, is determined, a hypothesis is formulated, the methodical base of research, his theoretical and practical to meaningfulness, is specified. In particular, it is shown that in modern terms especially sharply problems stand of children safety. Qualifying work consists of three heads logically interrelated chapters: 1. Violence and influence kinds against children. 2. Violation of rights of child in family and PII violence display reasons. 3. Security rights of children and Violation of rights of child PII. Chapters are divided into paragraphs allowing to accent attention on separate problems within the framework of certain question. In the conclusion the main conclusions got as a result of prosecute an inquiry. And also list of the used literature and appendix.
Children safety development direction in family and kindergartener educational establishment
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; bērni; ģimene; vardarbība; aizsardzība; tiesības