Grāmatvedības uzskaites un ilgtermiņa ieguldījumu novērtēšanas metožu izpēte SIA „Alfor” - Siliņa, Guna (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba temats: Grāmatvedības uzskaites un ilgtermiņa ieguldījuma novērtēšanas metožu izpēte SIA”Alfor”. Empīriskā pētījuma mērķis: ir izpētīt ilgtermiņa ieguldījumu novērtēšanas metožu teorētiskos aspektus, identificējot faktiskās uzskaites novērtēšanas problēmas SIA „Alfor” un sniegt iespējamos šo problēmu risinājumus. Literatūras un datu avotu raksturojums. Pētījuma bāze ir tematam atbilstošā teorētiskā literatūra, likumdošanas akti un to grozījumi, kā arī likuma komentāri, statistikas pārskati un valsts pārvaldes iestāžu publicētā oficiālā informācija. Atslēgas vārdi: Ilgtermiņa ieguldījumi, pamatlīdzekļi, ilgtermiņa ieguldījuma nolietojums. Darba apjoms: 110 lpp, 12 attēli un 16 tabulas. Darba izstrādei izmantoti 40 literatūras avoti.

Subject of Master thesis: Accounting and valuation methods of long-term assets of Alfor Ltd. Research goal of the practical part: to investigate the theoretical aspects of accounting methodology in relation to evaluation methods of long term assets by identifying the actual issues in evaluation of the long term assets in „Alfor” Ltd and propose possible solutions for the issues identified. Description of used literature and data sources: Basis for the research is the theoretical literature, covering the subject, laws and regulations, amendments of regulations and commentary elaborations on laws and regulations. Author is also using statistical reports and official information, published by government institutions regarding this subject. Key words: Long term investments, fixed assets, depreciation of fixed assets and long term investments. Capacity of the thesis: 110 pages, 12 pictures and 16 tables. 40 sources of reference are used for Master thesis.
Accounting and valuation methods of long-term assets of Alfor Ltd
Keywords: Ekonomika