Mobilitātes pakotnes I piemērošanas problemātika - Čivkulis, Ričards (Latvijas Universitāte, 2024)
Starptautiskie kravu pārvadājumi ir būtisks faktors ekonomikas attīstībā, nodrošinot preču kustību starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, līdz ar to regulējumam jābūt tādam, kas ļaus nozarei strādāt efektīvi. Pēc Mobilitātes pakotnes I pieņemšanas septiņas Eiropas Savienības dalībvalstis iesniedza pieteikumus Eiropas Savienības Tiesā par daļu no Mobilitātes pakotnes I izrietošo pienākumu neatbilstību Eiropas Savienības primārajiem tiesību avotiem. Šajā bakalaura darbā tiek analizēti septiņu dalībvalstu pieteikumi un identificēta iespējamā problemātika, kā arī pēcāk tā tiek analizēta. Darba gaitā autors nonāk pie secinājumiem, ka kopumā ar Mobilitātes pakotni I veiktie grozījumi ir nepieciešami un tie sasniedz savu izvirzīto mērķi, kā arī tiek identificēti daži aspekti, kas nav atbilstoši leģitīmā mērķa sasniegšanai.

International freight transport is an essential factor in economic development, ensuring the movement of goods between the Member States of the European Union, therefore regulation must enable the sector to work efficiently. Following the adoption of Mobility Package I, seven Member States of the European Union submitted applications to the Court of Justice of the European Union for failure to comply with some of the obligations stemming from Mobility Package I with the primary legal sources of the European Union. This Bachelor's work analyses applications from seven Member States and identifies potential problems and then analyses them. In the course of the work, the author comes to the conclusion that, in general, the amendments made by Mobility Package I are necessary and achieve the objective pursued, while some aspects are identified which are not appropriate for achieving the legitimate objective pursued.
Problems of the application of Mobility Package I
Keywords: Juridiskā zinātne; Mobilitātes pakotne I; starptautiskie kravu pārvadājumi; transportlīdzekļa vadītājs; transporta uzņēmums