Interneta resursi angļu valodā runas prasmju pilnveidei 3.klasē - Orste, Ieva (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba „Interneta resursi angļu valodā runas prasmju pilnveidei 3.klasē” mērķis ir izpētīt interneta resursus runāšanas prasmju attīstīšanai angļu valodā jaunākā skolas vecuma bērniem un to iespējamo pielietojumu runāšanas prasmju pilnveidē. Liela nozīme ir mācību līdzekļiem, kas tiek izmantoti svešvalodu apguvē, - tam, cik ļoti tie spēj aizraut skolēnu un vai tie ir interesanti. Būtiskākā problēma, ar ko saskaras svešvalodu skolotāji, ir skolēnu motivācija runāt svešvalodā. Risinājums varētu būt vēlme padarīt mācīšanās procesu spilgtu un interesantu, ņemot vērā skolēnu vecumposma īpatnības un dažādu materiālu un resursu pieejamību mācību stundās. Interneta resursu izmantošana svešvalodu apguvē atvieglo svešvalodu skolotāju darbu. Izmantojot speciāli bērnu mācīšanai izstrādātas interneta mājas lapas, tiek samazināts risks skolotājam kļūdīties materiāla sagatavošanā un piedāvā pārbaudītas un interesantas valodu apguves aktivitātes. Diplomdarbam ir četras nodaļas: 1. Svešvalodu runāšanas prasmju attīstības metodiskie paņēmieni. 2. Moderno informāciju tehnoloģiju un interneta pielietojums mācību stundā. 3. Interneta resursi angļu valodas stundām 3.klasē. 4. Atsevišķa gadījuma pētījums Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas 3.b klasē. Pēc atsevišķa gadījuma pētījuma var secināt, ka interneta resursu izmantošana motivē bērnus apgūt svešvalodu daudz cītīgāk un pozitīvi ietekmē svešvalodas apguves efektivitāti bērnu vidū. Darbs iesakāms gan studentiem, sākumskolas angļu valodas skolotājiem, kā arī skolēnu vecākiem. Diplomdarbā ir 6 pielikumi, izmantotās literatūras saraksts. Diplomdarba apjoms 50 lpp.

As the title states, the goal of the diploma paper „Internet Resources in English for Improving the Speaking Skills in Grade 3” is to research Internet resources in English for improving speaking skills among, as well as investigation the actual use of these resources for improving the speaking skills. Teaching aids have a great meaning in learning foreign languages, in terms of how exciting and interesting they are for students. The greatest challenge for foreign language teachers is motivating students to speak in a foreign language. One of the solutions might be turning the learning process into something more interesting and appealing to students depending on their characters based on the age and the accessibility to different teaching materials and resources. Internet resources make the teaching and learning of foreign language a lot easier for the teachers. By using special Internet websites designed for this particular purpose, namely – helping children to learn a foreign language, teachers can decrease the risk of making any mistakes during the teaching process. It also offers interesting activities that are already tested and approved by specialists. The diploma paper has four sections: 1. Methodological techniques in improving foreign language speaking skills. 2. Use of the ICT (Information and Communication Technologies) and Internet in the class. 3. Internet resources for English lessons for Grade 3. 4. Research of a specific case in the K.Mīlenbaha Kandava Secondary school, Grade 3. The results of the research of a specific case lead to a conclusion that using Internet resources motivates children to learn the foreign language even more and positively affects the learning process in general. This diploma paper may be very useful among students, Primary school English teachers and parents. There are 6 appendixes and the bibliography in the diploma paper. It has 50 pages.
Resources of the British Council home page for improving the speaking skills in English in Grade 3
Keywords: Pedagoģija