SIA „Bendikas kantoris” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Dārzniece, Sanita (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba mērķis ir veikt SIA „Bendikas kantora” finansu analīzi, lai varētu rezultātus salīdzināt ar nozares vidējiem rādītājiem, sniegt uzņēmuma novērtējumu un izvērtēt attīstības iespējas. Šā uzdevuma izpildīšanai tika veikta uzņēmuma finanšu pārskatu vertikālā un horizontālā analīze, kuru rezultātā tika noteikta pārskatu struktūras sabalansētība. SVID analīze norādīja uz uzņēmuma pozitīvajām un negatīvajām pusēm. Likviditātes, saistību un aktivitātes rādītāju analīzes rezultāti norādīja uz uzņēmuma finansu pārvaldības stiprajām un vājajām pusēm. Novērtēta rentabilitāte un salīdzināta ar nozares vidējiem rādītājiem un analizēta laika periodā, kā arī izanalizēta uzņēmuma maksātspējas stabilitāte. Salīdzināti uzņēmuma rādītāji ar nozares vidējiem rādītājiem un piedāvātas attīstības iespējas. Atslēgvārdi: finansu analīze, SVID analīze, saimnieciskās darbības analīze, likviditāte, aktivitātes rādītāji, rentabilitāte.

The objective of Diploma work is financial analysis of “Bendikas kantoris” Ltd. , in order to compare results of analysis with average field results, to provide company assessment ant to appraise development potentialities. To perform this task, vertical and horizontal analysis of enterprise financial statements was done, and consequently a balanced position of statements structure was determined. SWOT analysis pointed at enterprise positive and negative parties. Results of liquidity, commitments and activity indices analysis pointed at strong and weak sides of company’s financial management. Profitableness was assessed and compared with average showings of field and it was also analyzed in a period of time. Indices of enterprise were compared with average showings of field and developmental potentialities were offered. Keywords: financial analysis, SWOT analysis, commercial activity analysis, liquidity, indices of activity, profitableness.
Ltd.”Bendikas kantoris” financial analysis and evalution of development opportunities
Keywords: Ekonomika