Ekonomikas izaugsmes rādītāju ietekme uz Latvijas valsts tēlu Eiropas Savienībā - Purviņš, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbs „Ekonomikas izaugsmes rādītāju ietekme uz Latvijas valsts tēlu Eiropas Savienībā” ir uzrakstīts programmā Starptautiskās attiecības (ekonomika). Mūsdienās ekonomikas attīstība ir atkarīga no valsts tēla, līdz ar to mjiedarbība starp ekonomikas izaugsmes rādītājiem un valsts tēlu ir nozīmīga, turklāt tā ir jāņem vērā veidojot valsts ārpolitikas stratēģijas. Ekonomikas attīstības rādītāju un valsts tēla mijiedarbība tiek pētīta par atšķirīgām valstīm un to ekonomiskajām un politiskajām situācijām. Maģistra darbā tiek pētīts Latvijas ekonomikas attīstības rādītāju ietekme uz Latvijas valsts tēlu, darba autors aprēķina un skaidro Latvijas valsts tēla stiprumu, kā arī salīdzina to ar citām valstīm. Baltijas valstis ir nozīmīgs reģions, turklāt ārējā Eiropas Savienības robeža, līdz ar to ir būtiski izskaidrot cēloņus un sekas, kā arī rast Latvijas priekšrocības atpazīstamības veicināšanas ietvaros. Darba mērķis ir: Izpētīt Latvijas valsts ekonomiskas izaugsmes rādītāju un Latvijas valsts tēla mijiedarbību. Darba hipotēze ir: Ekonomikas izaugsmes rādītāji ietekmē Latvijas valsts tēlu. Atslēgas vārdi: ekonomikas izaugsmes rādītāji, valsts tēls, valsts tēla stipruma indekss, pārvaldes vides indekss.

Master thesis „Economic growth rate effect on Latvia’s image in the European Union” was written in programme International Relations (Economics). Nowadays economic development depends on country’s image, consequently interaction between economic growth indicators and country’s image is important, and moreover it has to be taken into account formulating their foreign policy strategies. Economic development indicators and country’s image interaction is investigated for different countries and their economic and political situations. Master thesis explores Latvian economic development indicators effect on Latvian country’s image, the author explains and makes calculations about strength of Latvian country’s image, and compares it to other countries. Baltic States are important region, besides it is external European Union border, therefore it is essential to explain causes and consequences, as well as discover Latvian benefits and visibility within. The aim of thesis is to investigate Latvian economic development indicators and Latvian country’s image interaction. Hypothesis: Economic development indicators effect Latvian country’s image. Keywords: Economic development indicators, country’s image, strength index of country’s image, government’s environmental index.
Economic growth rate effect on Latvia's image in the European Union
Keywords: Ekonomika