Kopienas problemātika Pjotra Kropotkina politiskajā filosofijā - Zariņš, Valters (Latvijas Universitāte, 2016)
Šī darba mērķis ir apskatīt ievērojamā anarhisma teorētiķa Pjotra Kropotkina domu, pievēršot uzmanību kopienas problemātikai. Darbs tiks veikts pirmajā nodaļā apskatot kā var raksturot kopienu, otrā nodaļā būs kā ievads Pjotra Kroptokina domā, kur tiks uzrādītas galvenās viņa izpratni par kopienu raksturojošās pazīmes. Trešajā nodaļā tiks veikta šo pazīmju (piekrišana jeb savstarpējā palīdzība, piekrišanas robežas jeb indivīdu un sabiedrības attiecības, kopienas diskurss) padziļināta analīze Kropotkina tekstos.

The aim of this paper is to review the philosophical thought of the prominent anarchist theroetician Peter Kropotkin, focusing on the problematics of community. The work will be conducted by examining the ways in which community can be described in the first chapter, the second chapter will serve as an intro in Peter Kropotkin’s thought, where the main features of his understanding of community will be outlined. The third chapter will deal with the in-depth examination of these features (consent or mutual aid, limits of consent or relationships between the individual and society, discourse of community) in Kropotkin’s works.
Problematics of Community in P. Kropotkinʹs Political Philosophy
Keywords: Filozofija; Pjotrs Kropotkins; anarhisms; kopiena; savstarpējā palīdzība