Grafikas izteiksmes līdzekļu apguve vizuālajā mākslā 9.klasē - Teterovska, Ginta (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba autore Ginta Teterovska ir izstrādājusi darbu tēmā: “Grafikas izteiksmes līdzekļu apguve vizuālajā mākslā 9.klasē”. Diplomdarba mērķis ir pielietojot eksperimentālas grafikas tehnikas pētīt kā faktūra, laukums un forma pielietojami kā izteiksmes līdzekļi grafikas darbos. Diplomdarbs sastāv no četrām daļām. No kurām, pirmajā nodaļā aprakstīta grafikas tehniskā izpēte. Otrajā nodaļā veikta grafikas izteiksmes līdzekļu teorētiskā izpēte. Trešajā nodaļā apskatīta uzdevumu kopas izstrāde. Ceturtajā nodaļā veikta uzdevumu kopas aprobācija. Darbs sastāv no 70 lapaspusēm un 4 pielikumiem.

The author of the graduation diploma work Ginta Teterovska has developed a work on the topic: "Acquisition of Printmaking Elements in Visual Art for Grade 9". The aim of the diploma thesis is to study the use of experimental graphic techniques as texture, space and form applicable as means of expression in graphic works. The diploma thesis consists of four parts. Of which, the first chapter describes the technical research of graphics. In the second chapter the theoretical research of graphic means of expression is performed. The third chapter deals with the development of a set of tasks. In the fourth chapter the approbation of the set of tasks was performed. The work consists of 70 pages and 4 attachments.
Acquisition of Printmaking Elements in Visual Art for Grade 9
Keywords: Pedagoģija; grafika; kologrāfija; kartongriezums; māksla Latvijā