Valsts pārvaldes komunikācija ar sabiedrību: Ministriju un Valsts kancelejas interneta vietņu analīze - Zomerovska, Indra (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā „Valsts pārvaldes komunikācija ar sabiedrību: Ministriju un Valsts kancelejas interneta vietņu analīze” pētītas galveno valsts pārvaldes iestāžu interneta vietnes, ar mērķi noskaidrot to lomu komunikācijas veidošanā ar sabiedrību un iedzīvotāju līdzdarbošanās iespēju, valsts pārvaldes darbībā, nodrošināšanā. Kā teorētiskā bāze izmatotas Jaunās publiskās pārvaldes un Jaunā publiskā servisa teorētiskās pieejas valsts pārvaldes darbībai. Pētījumā izmantotas kvalitatīvās un kvantitatīvās pētījuma metodes. Pamatā izmantota A.Trešela un V.Valtenberga, kā arī citu interneta pētnieku izveidota metode, kas tika izmantota Eiropas valstu, tostarp Latvijas politisko partiju un parlamentu interneta vietņu analīzē 2006.gadā. Darbā ir pierādījusies autores izvirzītā hipotēze, par valsts pārvaldes interneta vietņu formālo komunikāciju un vājajām interakcijas iespējām.

In Master paper „Public administration commumication with society:the analisis of sites of Ministries and State Chancellery” author explores the central administration web sites, and their role in order to establish public administration communication with the public and citizen participation opportunitiesin public administration process As the theoretical basis used in research is based on New Public Management and New Public Service theory of public administration functioning. The study used qualitative and quantitative research methods. Basically used Trešela A. and V. Valtenbergs, as well as other Internet researchers created a method that was used in European countries, including Latvia's political parties and parliament web site analysis in 2006. The work has been proven by the author's hypothesis, that public administration web sites uses formal communication and few interaction opportunities for vulnerabilities.
Public administration communication with society: the analysis of sites of Ministries and State Chancellery
Keywords: Komunikācijas zinātne