Liecības kriminālprocesā un to pārbaude tiesā - Kleina, Alīna (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs “Liecības kriminālprocesā un to pārbaude tiesā” sniedz ieskatu liecību jēdzienā, liecību iegūšanas veidos un liecību nošķiršanā no citiem pierādījumiem, izpēta liecību pārbaudi tiesā un agrāk sniegto liecību nolasīšanas vai atskaņošanas pamatus un salīdzina ārvalstu regulējumus. Darba kopsavilkumā tiek sniegti priekšlikumi Kriminālprocesa likumā esošo normu grozīšanai, tā pilnveidošanai un priekšlikumi risinājumiem tam, lai tiesas izmeklēšanā nebūtu nepieciešams uzklausīt to liecinieku liecības, kuri pirmstiesas procesā jau ir nopratināti.

The Bachelor's thesis “Testimonies in Criminal Procedure and their Verification in Court” gives an insight into the concept of testimony, ways of taking testimonies and distinguishing testimony from other evidence, examines the basis of testimony in court and the reading or play of past evidence and compares foreign regulations. The summary of the work contains proposals to amend the norms of the Criminal Procedure Law, to improve it, and to propose solutions to eliminate the need to hear testimony of witnesses who have already been questioned in pre-trial proceedings.
Testimonies in Criminal Procedure and their Verification in Court
Keywords: Juridiskā zinātne; kriminālprocess; pierādījumi; liecības; liecību atskaņošana vai nolasīšana tiesā