Ekonomisko noziegumu ietekme uz valsts ekonomikas attīstību - Kudrjavceva, Guna (Latvijas Universitāte, 2007)
Ekonomiskā noziedzība ir nozīmīga ekonomiska problēma ne vien Latvijā, bet visā pasaulē, kas bieži vien netiek pietiekami novērtēta tās latentās formas dēļ. Bakalaura darba mērķis ir izveidot modeli, lai noskaidrotu vai un kāda sakarība pastāv starp ekonomisko noziedzību un ekonomiskās attīstības rādītājiem Latvijas reģionos un pilsētās, kā arī izstrādāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai. Ekonomiskās attīstības rādītāji, kas iespaido ekonomiskās noziedzības līmeni ir atklāto noziegumu īpatsvars, bezdarba līmenis reģionos, dzīves līmenis valstī. Darba apjoms ir 62 lappuses, tas sastāv no 7 nodaļām. Darbā ir iekļauti 9 zīmējumi, 15 tabulas un viens pielikums; tā izstrādē ir izmantoti 30 literatūras avoti.

Economic crime is a significant issue both in Latvia and in the rest of the world. Due to its latent pattern, amount of economic crime and its effects are often underestimated. The objective of the thesis is constructing framework to estimate relationship between economic crime and economic indicators in regions of Latvia and providing suggestions for improving current situation. Proportion of penalized crime, level of unemployment and GDP per capita were all found to have an accountable effect on the level of economic crime. The paper consists of 62 pages, 7 chapters, includes 15 tables, 9 pictures and lists bibliography of 30 items.
Economic crime effects on economic development
Keywords: Ekonomika