Priežu lāna zemsedzes veģetācijas uzskaites metodes analīze ilgtermiņa ekoloģisko pētījumu parauglaukumā - Korlašs, Arvis (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba pētījumā ir apkopoti un izanalizēti dati par zemsedzes veģetācijas sugu uzskaiti vecā priežu audzē pie Mazsalacas. Uzskaiti 1994, 1996 un 2006. gadā veica Latvijas Universitātes Bioloģijas institūts. Galvenais darba mērķis ir noskaidrot, vai šāda zemsedzes veģetācijas sugu uzskaite ir izmantojama meža ekosistēmas ilgtermiņa pētījumos. Darbā izveidojot sugu sastopamības grafisko attēlojumu, kā arī sugu skaita un projektīvā seguma izmaiņu novērtējumu, var skaidri novērot visu šo parametru mainību no 1994. gada līdz 2006. gadam.

In the master's thesis, data on the inventory of ground vegetation species in the old pine forest near Mazsalaca have been collected and analyzed. The inventory was conducted in 1994, 1996, and 2006 by the Institute of Biology University of Latvia. The main goal of the master thesis is to find out whether such an inventory of ground vegetation species can be used in long-term research of the forest ecosystem. By creating a graphical representation of the occurrence of species, as well as the assessment of changes in the number of species and the projected cover, it is possible to observe the variability of all these parameters from 1994 to 2006.
Analysis of pine forest floor vegetation survey method in long term ecological research site
Keywords: Vides zinātne; meža veģetācija; meža zemsedze; meža ekosistēma; veģetācijas uzskaite; veģetācijas segums