Ieguldījuma īpašumi, to uzskaite un analīze SIA "RS" - Rumba, Santa (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir „Ieguldījuma īpašumi, to uzskaite un analīze SIA „RS””. Darba mērķis ir izpētīt nekustamā īpašuma jēdziena normatīvo bāzi, ieguldījuma īpašuma kā atsevišķa aktīva posteņa identificēšanu, atzīšanu un uzskaiti uzņēmuma grāmatvedībā, ieguldījuma īpašumu saistību ar nomu, nomas ieņēmumu un izdevumu uzskaites īpatnības, biroju nomas tirgus attīstību un tendences, kā arī izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus saistībā ar ieguldījuma īpašumu uzskaiti SIA „RS”. Pirmajā nodaļā apskatīts nekustamā īpašuma jēdziens, tā izpratne un ieguldījuma īpašuma identificēšana. Otrajā nodaļā ietverta ieguldījuma īpašumu teorētiskā uzskaite ar piemēriem. Trešajā nodaļā raksturota un analizēta ieguldījumu īpašumu uzskaite SIA „RS”. Maģistra darba atslēgas vārdi: ieguldījuma īpašums, uzskaite, noma, analīze

Master thesis topic is „Investment properties, their accounting and analysis of Ltd.”RS””. The objective is to explore the real property concept of regulatory framework, investment property as a seperate asset identification, recognition and accounting, connection with lease of investment property, specialty accounting of office rental income and expense, office rental market developments and trends, as well as draw conclusions and make proposals relating to investment property accounting in Ltd. „RS”. The first chapter describes the concept of real estate, the understanding and identification of investment property. The second chapter includes a theoretical investment property accounting with examples. The third chapter describes and analyzes the accounting for investment properties of Ltd. „RS”. Key words of Master thesis: investment property, accounting, rent, analysis.
Investment properties, their accounting and analysis in Ltd. "RS"
Keywords: Ekonomika