Aktīvā tūrisma pasākumu organizēšana 8. - 9. klašu skolēnu dzīves prasmju pilnveidei - Ābeltiņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba nosaukums: Aktīvā tūrisma pasākumu organizēšana 8.-9. klašu skolēnu dzīves prasmju pilnveidei Diplomdarba autors: 4. kursa Sporta skolotājs, mājturības un tehnoloģiju, mājsaimniecības skolotājs Kristaps Ābeltiņš Diplomdarba mērķis: noskaidrot iespējas pilnveidot dzīves prasmes aktīvā tūrisma pasākumu ietvaros 8.-9. klašu skolēniem. Mērķa realizēšanai tiks izvirzīti šādi uzdevumi: 1.Analizēt pedagoģisko, psiholoģisko un metodisko literatūru; 2.Organizēt aktīvā tūrisma pasākumu 8.-9. klasei pedagoģiskā izmēģinājuma ietvaros; 3.Veikt pedagoģisko novērojumu; 4.Izstrādāt anketu un aptaujāt 8.-9. klašu skolēnus; Izmantotas šādas pētījuma metodes: aptaujas metode, anketēšana, pedagoģiskā novērošana, pedagoģiskā izmēģinājumdarbība, kvalitatīvais pētījums, teorijas izpēte, datu analīze. Darbā aplūkoti teorētiskie aspekti par dzīves prasmēm, ārpusskolas pasākumu organizēšanu, aktīvo tūrismu, vecumposmu psiholoģiskais raksturojums, pētījumā īstenots aktīvā tūrisma pasākumu organizēšana ārpusskolas laikā, kur tika veikts kvalitatīvais pētījums par dzīves prasmes pilnveidi un attīstīšanu. Atslēgas vārdi: dzīves prasmes, aktīvais tūrisms, 8.-9.klases skolēni, ārpusklases pasākumu organizēšana.

Diploma thesis name: Organization of active tourism for 8-9 grades students in order to develop values of life Diploma author: 4th year Sports teacher, home economics and technology, household teacher Kristaps Ābeltiņš Diploma thesis objective: to find out possibilities to improve the life skills of active tourism activities within the framework of the 8th-9th grade students. Target will be the realization of the following tasks: 1.Analyze the pedagogical, psychological and methodological literature; 2.To organize active tourism activities 8th 9th class teaching within the trial; 3.Take a pedagogical observation; 4.Develop a questionnaire and interview 8-ninth classes of students; The following research methods: survey method, questionnaires, observation of teaching, the teaching of pilot, qualitative research, the theory research, data analysis. The thesis examines the theoretical aspects of life skills, extracurricular events, active tourism, psychological raksutojums age groups, the study carried out active tourism events after-school time, where was carried out a qualitative study of the development of life skills and development. Keywords: life skills, active tourism, 8th and 9th grade students, extracurricular events.
Organization of active tourism for 8-9 grades students in order to develop values of life
Keywords: Pedagoģija; dzīves prasmes; aktīvais tūrisms; ārpusklases pasākumu organizēšana; 8.-9.klases skolēni