Sociālistiskās Padomju Latvijas represīvie orgāni 1918.gada decembris – 1919.gada maijs: apskats presē - Amantovs, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir Sociālistiskās Padomju Latvijas represīvie orgāni 1918.gada decembris-1919.gada maijs: apskats presē. Darba mērķis ir noskaidrot represīvo orgānu darbību LPSR laikā no 1918.gada decembrim līdz 1919.gada maijam. Bakalaura darba galvenie uzdevumi bija dot ieskatu, kādi represīvie orgāni pastāvēja apskatītajā laika posmā un kāds bija to atspoguļojums presē. Lai veiksmīgāk to izdarītu tika izšķirta Rīgas un apriņķa prese un reģionālā prese. 1.nodaļā tika apskatīta terora loma Krievijā, laika posmā no 1917.-1922.gada, 2.nodaļā aprakstīts katra represīvā orgāna atspoguļojums presē no 1918.gada decembra līdz 1919.gada maijam.

The topic of the Bachelor’s Thesis is „The Repressive organs of the Soviet Latvia from December 1918 till May 1919: Review of the Press”. The target of the Thesis was to study the repressive organs of the LSSR from December 1918 till May 1919. The main objective of the Bachelor’s Thesis was to give an insight of the repressive organs during the covered time, and to show how they were reflected in the press. To benefit the Thesis, the press of the Riga and Riga County was covered separately from the regional press. In the first Chapter the role of red terror in Russia was covered from 1917 – 1922. In the second Chapter the reflection of each repressive orgsns in the press was covered from December 1918 till May 1919.
Repressive organs in Socialistic Soviet Latvia from december 1918 – may 1919: summary in press
Keywords: Vēsture