Krievijas Federācijas politika pret Ukrainu kopš 2014. gada: imperiālisma skatpunkts - Akermanis, Jēkabs Jānis (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba mērķis ir aplūkot Krievijas politiku attiecībā pret Ukrainu kopš 2014. gada, interpretējot to kā imperiālistiskas politikas piemēru. Darba ietvaros tika analizēta Krievijas politika attiecībā pret Ukrainu, intepretējot to no imperiālisma perspektīvas, pastiprinātu uzmanību pievēršot faktoriem, kas ir bijuši pamatā Krievijas attiecību veidošanas principiem ar Ukrainu kopš 2014. gada Krimas aneksijas līdz 2022. gada karam. Darba rezultātā tika identificēti imperiālisma kā valsts ārpolitiku veidojošas koncepcijas pamatprincipi, kā arī analizēta to ietekme un klātbūtne Krievijas ārpolitikā attiecībā pret Ukrainu.

The aim of the major’s thesis is to look at Russia's policy towards Ukraine since 2014, interpreting it as an example of imperialist policy Within the framework of the thesis, Russia’s policy towards Ukraine was analyzed from the perspective of imperialism, paying increased attention to the factors than have been at the basis of Russia’s conduct towards Ukraine since the annexation of Crimea in 2014 until the Russo-Ukrainian war in 2022. As a result of the work, the main principles of imperialism as a state’s foreign policy conception were identified, as well as their influence and prevalence in Russia’s policy towards Ukraine were analyzed.
The policy of the Russian Federation towards Ukraine since 2014: the perspective of imperialism
Keywords: Politikas zinātne; imperiālisms; Krievija; Ukraina; starptautiskā politika; politiskās attiecības