Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Doma baznīcas sadarbība - Gorškova, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Savā bakalaura darbā es aplūkoju baznīcas un muzeja sadarbību. Mans pētījums ir par to, kā šīs divas organizācijas pastāv kopā un dala vienu un to pašu teritoriju. Pētījums parāda abu organizāciju attīstību vienā teritorijā un to, kā baznīca un muzejs regulē savas attiecības, tajā pašā laikā saglabājot draudzīgu sadarbību. Temats ir interesants tiem, kas vēlas sadarboties ar dažādām organizācijām un izplatīt savu ietekmi teritorijā. Mērķis un uzdevumi: pētījumā aplūkots nodalījuma aspekts, kā arī baznīcas un muzeja sadarbība vienā teritorijā. Es izpētīju, kādā veidā baznīca un muzejs diferencē savstarpējās attiecības. Papildus mērķis darbā bija saprast, kā muzejs un baznīca pārvalda vienu un to pašu teritoriju. Analīzē redzams, ka abas organizācijas veic savu darbu uz solidaritātes un savstarpējās vienošanās pamata, kas padara tos saliedētākus un palīdz attīstīties arī turpmāk.

In my Bachelor’s paper I investigate the interaction of church and museum. My research is about how the two organizations co-exist in the same territory. The study shows the development of two organizations in the territory and how the church and the museum regulate their relations and maintain friendly cooperation at the same time. The topic is interesting to those who want to cooperate with various organizations and who want to expand their influence in the territory. Goal and objectives: the aspect of separation and cooperation among the church and the museum in the area are tackled in this research, I investigate how Church and Museum differentiate themselves in relation to each other. Additional aim of this research is to understand how the museum and the church manage one and the same territory. The analysis shows that two organizations base their work on solidarity and agreement which unites them and sets ground for developement in the future.
Cooperation among the Museum of the History of Riga and Navigation and Dome cathedral
Keywords: Antropoloģija: muzejs; baznīca; sadarbība; museum; church