Jauniešu veselīga uztura zināšanu pilnveides iespējas ārpusstundu sporta nodarbībās - Stepiņš, Renārs (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarbā ir skatītas zināšanu pilnveides iespējas par veselīga uztura jautājumiem jauniešiem, kas nodarbojas ar ārpusstundu sporta nodarbībām. Darba mērķis: noskaidrot, kādas ir vieglatlētikas grupas audzēkņu zināšanu pilnveides iespējas par veselīgu uzturu. Diplomdarbs sastāv no četrām nodaļām, kur pirmās trīs nodaļas ir teorētisko darbu apkopojums, bet ceturtā nodaļa - darba praktiskā daļa. Diplomdarba teorētiskajā daļā darba autors analizē ārpusstundu darba, veselīga uztura, uztura paradumu jēdzienus un pedagoģiskās iespējas zināšanu pilnveidei. Diplomdarba praktiskajā daļā darba autors ir izstrādājis aptaujas anketas un veicis aptauju ārpusstundu nodarbību vieglatlētikas grupā. Pamatojoties uz aptaujā iegūtiem datiem un teorētisko pētījumu, izstrādājis mācību nodarbības par veselīgu uzturu un tās ir aprobētas vieglatlētikas grupā, veikts pašvērtējums, intervija un eksperta analīze. Pielikumos ir piedāvāti četri izveidoto nodarbību plāni, uzskates un izdales materiāli, eksperta anketa un intervija.

Diploma paper has looked at healthy nutrition knowledge development opportunities for young people involved in extra-curricular sports activities. Diploma purpose is to find out what is healthy nutrition knowledge development opportunities for a group of track and field students. Diploma work consists of four chapters, where the first three chapters are theoretical work summary and the fourth chapter - the practical part. In diploma thesis theoretical part author analyzes concepts of the extracurricular work, a healthy diet, dietary habits and teaching opportunities for the improvement of knowledge. In diploma thesis practical part author has developed a questionnaire and conducted a survey in extra-curricular athletics group class. Based on the survey findings and theoretical research, training sessions about healthy eating were made and validated in athletics group, as well as self-assessment, interview and expert analysis. In appendices are offered four created lesson plans, visual materials and handouts, expert questionnaire and interview.
Angliski - Young people knowledge development opportunities about healthy nutrition in extracurricular sports activities
Keywords: Pedagoģija; veselīgs uzturs; uztura paradumi; sports; vieglatlētikas grupa