Grafu kompakta izvietošana - Glagoļevs, Jans (Latvijas Universitāte, 2013)
Kompaktas grafu izvietošanas modulis ir paredzēts Latvijas Universitātes Matemātikas un Informātikas institūtā izstrādājamai sistēmai Dinamisko tīklu vizualizācijas un analīzes rīku komplekts. Izstrādātā moduļa uzdevums ir izvietot grafu tā, lai minimizēt kopējo šķautņu garumu un ļaut lietotājam pēc iespējas skaidrāk saskatīt grafa sakarības. Grafa virsotnes ir reprezentētas ar kastēm ar fiksētu izmēru. Šķautnes var būt gan taisnas, gan ortogonālas. Kompaktas grafu izvietošanas moduļa uzdevums ir izrēķināt un piešķirt optimālu vietu visām grafa virsotnēm. Modulis tika veiksmīgi pabeigts un notestēts. Tas tika izstrādāts Java programmēšanas valodā un iekļauts Dinamisko tīklu vizualizācijas un analīzes rīku komplektā. Šajā darbā ir apkopota moduļa prasību specifikācija, projektējuma apraksts, testēšanas dokumentācija un cita svarīga informācija par projektu.

Graph compact layout module is made for Dynamic network visualization and analysis tool set created in Institute of Mathematics and Computer Science University of Latvia. Main function on Graph compact layout module is to set graph in a way that minimizes edge summary length. That helps user to see dependencies represented by the graph. Vertices of the graph are represented by rectangular boxes with fixed size. Edges can be straight or orthogonal. Graph compact layout task is to calculate and to assign optimal coordinates for all graph vertices. Graph compact layout module was successfully finished and tested. It was made in Java programming language and included to Dynamic network visualization and analysis tool set. This work contains Software requirements specification, Architecture design, testing documentation and other information about this project.
Graph compact layout
Keywords: Datorzinātne