Orientēšanās pasākumu organizēšanas iespējas speciālo skolu skolēniem - Bērente, Una (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba tēma: Orientēšanās pasākumu organizēšanas iespējas speciālo skolu skolēniem Diplomdarba autors: Latvijas universitātes pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studente Una Bērente. Diplomdarba vadītāja: lektore Agita Klempere-Sipjagina. Diplomdarba mērķis: Noskaidrot orientēšanās pasākumu organizēšanas iespējas darbā ar speciālās skolas skolēniem. Diplomdarbs sastāv no 4 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta teorija par speciālo pedagoģiju. Darba otrajā nodaļā tiek sniegts ieskats par sporta darba organizēšanu. Trešajā nodaļā tiek apskatīts orientēšanās raksturojums. Ceturtajā nodaļā tiek veikts praktiskais pētījums Latvijas X speciālajā skolā par foto orientēšanās pasākumu. Tika izsniegtas anketas skolēniem un apkopoti dati. Intervijās piedalījās divi X speciālās skolas sporta skolotāji.Darba autore noslēgumā ir apkopojusi secinājumus. Darba apjoms ir 58 lappusēm, 4 pielikumiem, 35 attēliem, 2 tabulām. Atslēgas vārdi: sporta pasākumu organizēšana, orientēšanās pasākums, praktiskais pētījums, skolēni, garīgās attīstības traucējumi.

Diploma subject: Organising Orienteering Events for Special Education School Students Diploma work author: Latvian University pedagogy, psychology, and the Arts Faculty students Una Bērente Diploma advisor: lector Agita Klempere-Sipjagina. The aim of the diploma work: To find out the possibilities of organizing orienteering event with special education school pupils. Diploma paper consists of 4 chapters: •1st – theory of special school pedagogy; •2nd – an insight into the organization of sports work; •3rd – orienteering event description; •4th – practical reasearch work of the photo orientation event in Latvian specialty school X; •5th – collected surveys data of special education school pupils and two sport teachers of Latvian specialty schools X. This paper ir 58 pages long, 35 images, 4 appendixes, 2 table. Keywords: sports event management, orienteering event, practical research, students, mental development disorders.
Orienteering Event Opportunities for Special Education School Pupils
Keywords: Pedagoģija; sporta pasākumu organizēšana; orientēšanās pasākums; praktiskais pētījums; skolēni; garīgās attīstības traucējumi