Tautu pašnoteikšanās principa tiesiskais saturs - Dišlers, Kārlis (Latvijas Universitāte, 1932)
Saturs (nodaļas): 1. Ievads. 2. Monarchiskā principa doktrīna un valsts personības teorija 19. gadsimteņa valststiesību zinātnē. 3. Valsts varas juridiskas ierobežošanas teorētiskās konstrukcijas. 4. Tautas suverenitātes un tiesību suverenitātes doktrīnas. 5. Tiesiska principa jēdziens un veidi. 6. Tautu pašnoteikšanās princips kā pozitīvs tiesisks princips. 7. Tautu pašnoteikšanās principa tiesiskais saturs. 8. Tautu pašnoteikšanās princips un sabiedriskais līgums. 9. Valsts vara un valsts varas funkcijas. 10. Tautas pašvaldīšana. 11. Tautu pašnoteikšanās princips tiesiskas valsts konstrukcijā. Izlietotie avoti un zinātniskā literatūra. The Principle of Self-Determination of Nations and its Juridical Essence (kopsavilkums).
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Public law::Constitutional law; Konstitucionālās tiesības; Valsts tiesības; Tiesību teorija; Tiesību metodoloģija; Suverenitāte; Satversme; Monarhisms; Self-determination of nations; State; Power of the state; Sovereignty