Dzeramā ūdens kvalitāte Dricānu ciema centralizētajā ūdensapgādes sistēmā - Kindzule, Ilona (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis ir noteikt dzeramā ūdens kvalitāti Dricānu ciema centralizētajā ūdensapgādes sistēmā, un novērtēt tā atbilstību ar Latvijā noteiktajām dzeramā ūdens nekaitīguma prasībām. Darba autore ir iepazinusies un apkopojusi zinātnisko literatūru par pazemes ūdeņiem, to veidošanās procesu, fizikālajām īpašībām un ķīmisko sastāvu, pazemes ūdeņu horizontiem Latvijā, dzeramo ūdeni un tā kvalitāti Latvijā 2011. gadā, Dricānu pagastu un Dricānu ciema centralizēto ūdensapgādes sistēmu. Pētījums tika īstenots, veicot anketēšanu, ūdens fizikāli - ķīmiskās analīzes un analizējot Latgales reģionālās laboratorijas izsniegtos Dricānu ciema un Dricānu vidusskolas dzeramā ūdens testēšanas pārskatus par 2008. – 2011. gadiem. Atslēgvārdi: pazemes ūdeņi, Pļaviņu – Daugavas horizonts (D3dg), dzeramais ūdens, Dricānu pagasts.

The aim of the Bachelor work is to determine the quality of drinking water in centralized water supply system of Dricanu village and assess its conformity to the Latvian drinking water safety requirments. The author has read and summarized the scientific literature about groundwater, its formation process, physical properties and chemical composition, groundwater aquifers in Latvia, drinking water and its quality in Latvia in 2011, Dricanu parish and Dricanu village central water supply system. The research was carried out by questionnaire and water physical - chemical analyses. The author also analyzed reports of Dricanu village and Dricanu high school drinking water tests from year 2008 to 2011 issued by Latgales regional laboratory. Keywords: groundwater, Pļaviņu - Daugavas aquifer (D3dg), drinking water, Dricanu parish.
Drinking water quality in Dricanu village centralized water supply system
Keywords: Vides zinātne