Pirkstiņu rotaļa - aktīvās runas veicinātāja 2-3 gadus veciem bērniem - Daņilova, Oļesja (Latvijas Universitāte, 2013)
Kvalifikācijas darba tēma: „Pirkstiņu rotaļa – aktīvās runas veicinātāja 2-3 gadus veciem bērniem.” Kvalifikācijas darba autore: Oļesja Daņilova. Kvalifikācijas darba vadītāja: profesore, Dr.paed. Ruta Ināra Kaņepēja. Kvalifikācijas darbā ir 51 lpp., 8 tabulas, 8 attēli. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, 4 nodaļām, kurām pakārtotas vairākas apakšnodaļas, kas veidotas, lai nodrošinātu loģiski secīgu informācijas izklāstu noteikta mērķa sasniegšanai. Pirmajā nodaļā, analizējot teorētisko literatūru, raksturo bērna fiziskās un psihiskās attīstības īpatnības. Otrajā nodaļā, tiek izanalizēta attiecīgā vecuma bērnu runas attīstība, kā arī sistematizētas 2 – 3 gadus veco bērnu aktīvās runas veicināšanas paņēmieni. Trešajā nodaļā tiek analizētas pirkstiņu rotaļas, kas veicina aktīvo runu 2 – 3 gadus veciem bērniem. Ceturtajā nodaļā, tika veikts pedagoģiskais pētījums „Pirkstiņu rotaļas – aktīvās runas veicinātājas 2 – 3 gadus veciem bērniem.

Title of the Paper: „Speech and language development of 2 and 3 years old children.” Author of the Paper: Oļesja Daņilova. Academic superior: Dr.paed. Ruta Ināra Kaņepēja. The goal of this bachelor’s paper – to explore finger games, as active speech promoters of 2-3 year-old children. Volume of Paper’s theme: 51 pages, 8tables, 8 pictures 35 analyzed sources. Paper consists of four parts – The first chapter analyzes the 2-3 year-old children's development characteristics. The second chapter shall consider the age of the child speech development, as well as the systematization of 2-3 year-old children's active speech promotion techniques. The third chapter are analyzed finger games that promote active speech 2-3 year-olds. The fourth, practical part is conducted in pedagogical research "finger games - active speech facilitator 2-3 year-olds.”
Speech and language development of 2 and 3 years old children
Keywords: Pedagoģija