Kriminālatbildība par dokumentu viltošanu Latvijā un ārvalstīs - Spūle, Agnese (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir ,,Kriminālatbildība par dokumentu viltošanu Latvijā un ārvalstīs”. Darba mērķis ietver dokumentu viltošanas krimināltiesisko aspektu izpēti gan Latvijā, gan arī citu valstu normatīvo aktu ietvaros. Papildus darbā analizētas problēmas, saistītas ar dokumentu viltošanas krimināltiesiskā regulējuma piemērošanu praksē, sniedzot atbilstošus risinājumus situācijas uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek analizēts dokumenta jēdziens. Otrajā nodaļā tiek analizēti Krimināllikuma 275., 92., 217., 265., 327.pantos paredzētie noziedzīgo nodarījumu sastāvi – objekts, objektīvā puse, subjekts, subjektīvā puse. Savukārt trešajā nodaļā ir salīdzināts Latvijas un ārvalstu krimināltiesiskais regulējums, kas attiecas uz dokumentu viltošanu. Maģistra darbā ir izmantoti normatīvie akti, zinātniskās literatūras raksti, tiesu spriedumi un interneta publikācijas. Atslēgvārdi: kriminālatbildība; dokuments; dokumentu viltošana; dokumenta veids.

The subject of the master’s thesis is ,,Criminal penalties for counterfeiting in Latvia and abroad”. The aim of the falsification of documents covering aspects of criminal investigation in the Latvian and other countries within the framework of laws and regulations. In addition in the work are analyzed the problems associated with document counterfeiting criminal regulation in practice, providing appropriate solutions to improve the situation. Master’s thesis consists of three chapters. The first chapter analyzes the concept of the document. The second chapter analyzes the Criminal law 275., 92., 217., 265. and 327.articles offenses – object, objective side, subject, subjective side. The third section compares the Latvian and international criminal law rules relating to the falsification of documents. The material used in my master work are laws and regulations, scientific publications, judgments and internet publications. Key words: criminal liability, document, document falsification
Criminal penalties for counterfeiting in Latvia and abroad
Keywords: Juridiskā zinātne