Abavas upes hidroloģiskā režīma ilgtermiņa izmaiņas - Rudlapa, Ilze (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā aplūkotā tēma “Abavas upes hidroloģiskā režīma ilgtermiņa izmaiņas” atspoguļo ilgtermiņa un sezonālās izmaiņas saistībā ar klimata mainību. Darba tēma ir aktuāla, jo saistīta ar klimata izmaiņām un tā ietekmi uz Latvijas un Eiropas upēm. Bakalaura darba izstrādē galvenie pētījumi un aprēķini tika akcentēti uz hidroloģisko režīmu. Darba pirmajā nodaļā literatūras apskatā tiek raksturots upju hidroloģiskā režīma ilgtermiņa un sezonālās izmaiņas Latvijā un Eiropā, kā arī Latvijas hidroloģiskais monitorings. Otrajā nodaļā ir aplūkoti izmantotie materiāli un metodes ar kuru palīdzību tika veikti pētījumi un iegūti rezultāti. Trešajā nodaļā ir analizēti iegūtie rezultāti - Abavas baseina hidroloģiskā režīma ilgtermiņa izmaiņas. Atslēgas vārdi: Abavas baseins, hidroloģiskais režīms, ilgtermiņa izmaiņas, klimata mainība

The theme “Long - term changes of hydrological regime of the river Abava” being discused in the Bachelor Paper reflects the long – term and seasonal changes in connection with climate changes. The theme of the Paper is topical as it is related to climate changes and its influence on Latvian and European rivers. While working out the Bachelor Paper the emphasis of the main studies and calculations was put on hydrological regime. The first chapter of the Paper deals with theoretical part that describes the long – term and seasonal changes of hydrological regime of rivers in Latvia and Europe as well as Latvian hydrological monitoring. The second chapter looks at the used materials and methods with the help of which the studies were carried out and the results obtained. The third chapter introduces the analysis of the acquired results – long – term changes of hydrological regime of the river Abava. Key words: Abava’s reservoir, hydrological regime, long – term change, climate change
Long term changes of hydrological regime of the river Abava
Keywords: Ģeogrāfija