Darbinieku lojalitātes veidojošie faktori uzņēmumā X - Černušenko, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba tēma ir „Darbinieku lojalitātes veidojošie faktori uzņēmumā X”. Darba izstrādes laikā autors aplūko galvenās lojalitātes teorijas un veic pētījumu, balstoties uz tām. Darba mērķis ir balstoties uz zinātniskās teorijas par darbinieku lojalitātes analīzi un veikto kvantitatīvo pētījumu, noskaidrot darbinieku lojalitāti visvairāk ietekmējošos faktorus privātajā uzņēmumā X un izstrādāt priekšlikumus organizācijas darbinieku lojalitātes paaugstināšanai. Darba izstrādes laikā tiek lietota teorētiskās literatūras analīzes, anketēšanas un matemātiskās statistikas metodes. Darbam ir trīs nodaļas: Pirmā nodaļa – aplūko lojalitātes definīcijas un būtiskākās lojalitātes teorijas. Otrā nodaļa – aplūko darbinieku lojalitātes veicinošos un mazinošos faktorus. Trešā nodaļa – ir veltīta pētījuma rezultāta analīzei, secinājumiem un priekšlikumiem.

Theme of master written work is “Employee loyalty formative factors in company X”. During the process of writing author looks at main loyalty theories and makes research, based on them. The writing main goal is, based on theory about employee loyalty and quantitative research, to find out employee loyalty most influencing factors in private company X and develop proposals to raise employee loyalty. During the writing following methods are used: analysis of theoretical literature, questionnaire and mathematical statistics. The writing consists of three parts: First part – describes loyalty definitions and main loyalty theories. Second part – describes employee loyalty contributing and remissive factors. Third part – analyzes research, and describes contributing and suggestion.
Employees loyality formative factors in company X
Keywords: Vadībzinātne