Sirds un asinsvadu veselībai paredzēto uztura bagātinātāju aprite SIA "Latvijas aptieka - 18" 2014. gadā - Behmane, Sandra (Latvijas Universitāte, 2016)
Sirds un asinsvadu sistēma ir ļoti svarīga cilvēka organismam, katrai ķermeņa šūnai ir nepieciešama asins apgāde. Sirds muskulis dzīves laikā nekad neapstājas, tāpēc par to ir jārūpējas. Mūsdienās ir ļoti daudz faktoru, kas var nevēlami ietekmēt sirds un asinsvadu veselību, līdz ar to aktuāla ir uztura bagātinātāju lietošana. Darba mērķis ir noskaidrot sirds veselībai paredzēto uztura bagātinātāju apriti 2014.gadā, kā arī ar anketēšanas palīdzību noskaidrot klientu un farmaceitu viedokli par sirds un asinsvadu sistēmai paredzētajiem uztura bagātinātājiem. Veicot pētījumu, tika noskaidrots, ka 2014.gadā visvairāk pārdotais sirds un asinsvadu uztura bagātinātājs, kas ir tablešu vai kapsulu veidā, ir Valeron, bet no šķirdā veida uztura bagātinātājiem- Korvalols N. Tika apkopoti dati anketēšanas veidā arī par uztura bagātinātāju lietošanu, kombināciju ar medikamentiem, klientu sirds un asinsvadu slimbām un uztura bagatinātāju sezonalitāti un sastāvdaļu nepanesamību.

The cardiovascular system is vital for the human body because every cell in your body requires a blood supply. Heart muscle does not stop in your lifetime so it should be taken care of. Nowadays, there are many factors that may adversely affect cardiovascular health so use of dietary supplements is actual. The aim of this thesis is to find out the circulation of cardiovascular health food supplements in year 2014 and with the help of questionnaires to find out customer and pharmacist opinion on cardiovascular nutritional supplements. It was found that in 2014 the best-selling cardiovascular dietary supplement, which is in tablet or capsule form, is Valeron, but out of liquid type supplements - Korvalols N. Information was collected in the form of questionnaires and it was about use of dietary supplements, the use in combination with medication, customer cardiovascular disaeses and seasonality and ingredient intolerance of dietary supplements.
Consumption of food supplements meant for heart and blood vessels health in pharmacy in 2014
Keywords: Farmācija; Sirds; Asinsvadi; Uztura bagātinātāji; Aprite