5-6 gadīgā vecuma bērnu pētnieciskās darbības veicināšana matemātikas rotaļnodarbībās - Siza, Vera (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autors: Vera Siza Bakalaura darba temats: 5-6 gadīgā vecuma bērnu pētnieciskās darbības veicināšana matemātikas rotaļnodarbībās Mērķis: Analizēt 5-6 gadīgā vecuma bērnu pētniecisko darbību matemātikas rotaļnodarbībās un apkopot ieteikumus par 5-6 gadīgā vecuma bērnu pētnieciskās darbības veicināšanu matemātikas rotaļnodarbībās. Darba pirmajā nodaļā tiek iepazīstināts ar pētnieciskās darbības teorētiskais pamatojumu. Tiek izskaidrots pētnieciskās darbības pirmsskolā jēdziens. Tiek aprakstītas pedagogu un psihologu atziņas par matemātiku pirmsskolā. Tiek veikts 5-6 gadīgā vecuma bērnu raksturojums pētījuma kontekstā. Otrā nodaļa ir veltīta praktiskai izpētei. Otrajā nodaļā tiek aprakstīta bērnu pētnieciskā darbība matemātikas rotaļnodarbībās reālā pedagoģiskā situācijā. Tiek raksturotas pētījuma metodes. Tiek veikta pētījuma rezultātu veidošana un analīze. Bakalaura darba struktūra: Darbs sastāv no 50.lapaspusēm. Darbā ir iekļauti 13 attēli un 5 tabulas. Bakalaura darbam tika izmantoti 30 informācijas avoti, no tiem 19 latviešu, 3 krievu un 8 angļu.

The author: Vera Siza The title: "Promotion of research activities for children aged 5-6 in maths" The aim: Analyse the research activities of children aged 5-6 in maths and collect recommendations on promoting research activities of children aged 5-6 in maths. The first chapter includes the theoretical justification for the research activity. The concept of preschool research is explained. The lessons of educators and psychologists on pre- school math are described. The characteristics of children aged 5- 6 in the context of the study are carried out. The second chapter is devoted to practical research. The second chapter describes the research activities of children in mathematical exercises in a real pedagogical situation. The study methods are described. The results of the study shall be produced and analysed. The content: The bachelor’s paper consists of 50 pages, 13 pictures, 5 tables and list of 30 references (19 Latvian, 3 Russian, 8 English).
Promotion of research activities for children aged 5-6 in maths
Keywords: Skolas pedagoģija; pētnieciskā darbība; spēles; rotaļas; matemātika