Akciju portfeļa izveidošana un pārvaldīšana - Maksimova, Sindija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Akciju portfeļa izveidošana un pārvaldīšana”. Bakalaura darba mērķis ir balstoties uz zinātnisko literatūru un akciju tirgus izveidošanas un novērtēšanas metožu analīzi, izveidot akciju portfeli un izstrādāt priekšlikumus par ienesīgām investēšanas iespējām akciju tirgū. Bakalaura darbā pirmajā daļā ir aprakstīta un izpētīta informācija par akciju un akciju portfeļa teorētisko būtību, akciju klasifikāciju un akciju tirgus dalībniekiem. Darba otrajā daļā tiek izpētīta akciju portfeļa veidošanas un novērtēšanas metodes, tiek izpētīta akciju portfeļu analīzes veidi: fundamentālā un tehniskā analīze. Bakalaura darba pētnieciskajā daļā pēc iegūtās un izpētītās informācijas tiek izveidots ienesīgs akcijas portfelis, kurš sastāv no septiņu populāru ASV uzņēmu akcijām, kā arī izveidotais akciju portfelis tiek analizēts. Bakalaura darba beigās ir apkopoti secinājumi un priekšlikumi par akciju portfeļa izveidošanu un pārvaldīšanu. Bakalaura darbā izmantotas Latvijas un ārvalstu autoru grāmatas un publikācijas, internetā publicētie un pieejamie avoti, kā arī Latvijas Republikas normatīvie akti. Bakalaura darbs ir izstrādāts latviešu valodā, darba apjoms ir 62 lapaspuses. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām un 12 apakšnodaļām, darbs sevī ietver 28 attēli 3 tabulas. Atslēgvārdi: Akcijas, akciju portfelis, investīcijas, analīze, portfeļa izveide, portfeļa pārvaldīšana.

The Bachelor’s Thesis is “Stock portfolio building and management”. The aim of the Bachelor's Thesis is to base the development of scientific literature and stock market and analysis of valuation methods, to create a stock portfolio and to offer proposals for profitable investment opportunities in the stock market. The first part of the Bachelor's Thesis describes and researches information about the theoretical nature of stocks and stock portfolio, stock’s classification and stock market participants. In the second part of the Thesis, the methods of stock portfolio formation and evaluation are decribed and the types of stock portfolio analysis are researched and described: fundamental and technical analysis. In the research part of the Bachelor's Thesis, according to the obtained and researched information, a profitable stock portfolio is created, which consists of shares of seven popular US companies, as well as the created stock portfolio is analyzed. At the end of the Bachelor's Thesis, conclusions and proposals on the creation and management of the stock portfolio are summarized. In the Bachelor’s Thesis have been used books and publications of Latvian and foreign authors, sources published and available on the Internet, as well as regulatory enactments of the Republic of Latvia. The Bachelor's Thesis is written in Latvian, the volume of the thesis is 62 pages. The Bachelor's thesis consists of 3 chapters and 12 subsections, the Thesis include 28 pictures, 3 tables. Keywords: Stocks, stock portfolio, investments, analysis, portfolio creation, portfolio management.
Stock portfolio building and management
Keywords: Ekonomika; Akcijas; akciju portfelis; investīcijas; analīze; portfeļa izveide