Biometrijas datu šifrēšana un to pielietojums viedkaršu personalizācijas sistēmās - Kadiķis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2011)
Šis bakalaura darbs ir veltīts droša biometrijas datu šifrēšanas algoritma izveidei. Darbā ir apskatītas un salīdzinātas plašāk izmantotās šifrēšanas metodes, kā arī specializēta biometrijas datu šifrēšanas metode biohash, kuras izpētei un pilnveidošanai tiek veltīta lielākā daļa darba. Darba gaitā izstrādātie algoritmi tika pārbaudīti, izmantojot 50 personu plaukstas asinsvadu datubāzi. Tika izstrādāta biohash algoritma optimizācija, kas ļauj salīdzināt divus datu paraugus ar mazāku salīdzināšanas kļūdu. Darbā izstrādāto šifrēšanas algoritmu ir plānots izmantot biometrijas datu un viedkaršu personalizācijas sistēmā, tāpēc darbā tika realizēti divi biometrijas datu salīdzināšanas algoritmi Java viedkartēs. Tika arī izstrādāts protokols, kas ļauj izveidot drošu komunikācijas kanālu starp viedkarti un autentifikācijas iekārtu.

This bachelor thesis is dedicated to the development of a secure biometric data encryption algorithm. In this paper widely used encryption methods are presented and compared, as well as the specialized biometric data encryption method biohash, most of this work is devoted to the reasearch and development of this method. The algorithms developed were tested using a 50 person hand blood vessel database. Biohash algorithm optmizations were developed, which allows to compare two data samples with a lower error. It is planned to use the developed encryption algorithm in a smart card personalization system, therefore two biometric data comparison algorithms were implemented in a Java smart card. A protocol, which allows to create a secure communication channel between the smart card and the authentification device, was also developed.
Encryption of biometric data and application in smart card personalization systems
Keywords: Datorzinātne