Reālā laika HTTP slodzes balansēšana atkarībā no serveru resursu izlietojuma - Gajevskis, Valters (Latvijas Universitāte, 2015)
Sniedzot tīmekļa vietņu uzturēšanas pakalpojumus, bieži nākas saskarties ar situācijām, kad servera noslogotības dēļ pieaug ienākošo pieprasījumu apstrādes laiks, kas mazina sniegtā pakalpojuma kvalitāti. Lai mazinātu šādu situāciju rašanos, bakalaura darba ietvaros tiek radīts un pārbaudīts HTTP slodzes balansēšanas prototips, kura darbība ir atkarīga no serveru resursu izlietojuma. Darba ietvaros tiek veikti vairāki testi, lai salīdzinātu izveidotā prototipa ātrdarbību ar jau esošajiem slodzes balansēšanas risinājumiem. Testu gaitā iegūtie rezultāti prototipam uzrāda gan ātrdarbības uzlabojumus, gan samazinājumus.

When providing web page hosting services, you are often confronted with situations, where user requests start taking performance penalties due to server resource congestion. To lower the possibility of future occurrences of these problems a load-balancing prototype is created and tested. The new prototype makes balancing decisions based on server resource utilization and its performance is tested against other HTTP load balancing methods. Test results in different situations show either increase or decrease of performance compared to other methods.
Real time HTTP load balancing based on server resource usage
Keywords: Datorzinātne; slodzes balansēšana; serveru resursu izlietojums; slodzes balansēšanas risinājumu testēšana; slodzes balansēšanas ātrdarbības uzlabojums