MIDI kontrolieru lietošana un pielietošanas problēmas - Soņeca, Iveta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „MIDI kontrolieru lietošana un pielietošanas problēmas” tika teorētiski pētītas MIDI kontrolieru sūtītās ziņas un kontrolieru lietošanas iespējas, kā arī praktiski pārbaudīta kontrolieru lietošana un to komunikācija ar skaņas avotiem. Šajā darbā tika salīdzināta kontrolieru un skaņas avotu ražotāju sniegto instrukciju atbilstība reālajam darbam ar iekārtām.

This thesis explores common usage scenarios of MIDI controllers and the various messages they can transmit. A number of MIDI controllers were put to a test to see how they communicate with different audio inputs. The differences between the provided instructions of the MIDI controller and audio input manufacturers and the real usage scenarios were noted and detailed.
MIDI controller use and usage problems
Keywords: Datorzinātne