Automātisko šķirošanas līniju izmantošana nešķirotu atkritumu apstrādē - Zēlavs, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba mērķis ir Latvijas atkritumu apsaimniekošanas valsts plāna (AAVP) sadaļas par atkritumu pārstrādi izvērtēšana, novērtējot tā izpildi, tendences un šķēršļus ceļā uz ES mērķa - atkārtotai izmantošanai nodrošināt 50% sadzīves atkritumu (pēc svara). Tiek izvērtēts vai ar pašreizējo un plānoto automātisko šķirošanas līniju jaudu un tehnisko nodrošinājumu ir iespējams sasniegt šo mērķi, un tas - kādas pārmaiņas varētu nest plānotās izmaiņas Rīgas pašvaldības atkritumu apsaimniekošanas sistēmā pēc 2020. gada.

The aim of the bachelor thesis is to evaluate the section of waste recycling of the Latvian waste management plan (AAVP) by assessing its implementation, trends and obstacles towards the EU target - to prepare 50% of municipal waste for reuse. It is assessed whether the current and planned capacity of automatic sorting lines and technical support can achieve this goal and what can be expected after the planned Riga municipal waste management system changer after 2020.
Use of automatic sorting lines for the treatment of unsorted waste
Keywords: Vides zinātne; atkritumu apsaimniekošana; automātiskās šķirošanas līnijas; bioloģiski noārdāmi atkritumi; tehniskais komposts