Redzes asuma un klīniskās refrakcijas izmaiņas pēc kataraktas operācijas - Zajončkovska, Sonora Anna (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 35 lapaspusēm. Tas satur 19 attēlus un 45 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir salīdzināt un novērtēt, kāda ir pacienta refrakcija un redzes asums pirms un pēc kataraktas operācijas. No 400 kataraktas pacientu medicīniskajām kartēm, tika ievākta informācija un apstrādāti dati, novērtējot, kā mainījās viņu redzes asums un refrakcija. Iegūtie rezultāti parāda, ka 77% no operētajām acīm redzes asums uzlabojas un 82% sasniedz sfērisko ekvivalentu ±1,00 dioptrijas. Sākotnējas redzes asums nav atkarīgs no kataraktas veida.

Bachelor thesis is written in Latvian on 35 pages. It contains 19 figures and 45 references. The aim of thesis is to compare and evaluate the patient’s refraction and visual acuity before and after cataract surgery. Data from 400 cataract patients were processed, assessing how their visual acuity and refraction changed. The obtained results show that 77% of the operated eyes improve their vision and 82% reach the spherical equivalent of ± 1,00 diopters. Initial visual acuity does not depend on the type of cataract.
The Changes of Visual Acuity and Clinical Refraction After Cataract Surgery
Keywords: Fizika; katarakta; sfēriskais ekvivalents; redzes asums; kataraktas operācija