SIA "Bioeninvest" finanšu analīze un ārējo faktoru ietekme uz uzņēmuma darbību - Kočāne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Finanšu un ārējo faktoru analīze dod iespēju izprast uzņēmuma darbību un konstatēt vājākās pozīcijas. Pētāmā uzņēmuma darbību būtiski ietekmē ārējie faktori, tādēļ darbā veikta finanšu analīze un izpētīta ārējo faktoru izmaiņu ietekme Diplomdarba mērķis ir uz SIA “BIOENINVEST” finanšu un ārējo faktoru analīzes pamata, konstatēt problēmas un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Darba uzdevumi ir apkopot teorētisko materiālu par finanšu analīzi, finanšu analīzes rādītājiem, veikt SIA”BIOENINVEST” finanšu, maksātspējas analīzi un novērtēt ārējo faktoru ietekmi uz uzņēmuma darbību. Uz analīzes pamata ir izstrādāti secinājumi un priekšlikumi. Atslēgvārdi: finanšu analīze, finanšu rādītāji, ārējie faktori

Analysis of financial and external factors provides an opportunity to understand the company's operations and identify the weakest positions. The activities of the investigated company are significantly influenced by external factors, therefore the financial analysis was performed and the influence of external factors changes was studied. The aim of the diploma paper is to analyze the financial and external factors of "BIOENINVEST" Ltd, to identify problems and to develop proposals for improving the company's financial position. The tasks were to summarize theoretical material on financial analysis, financial analysis indicators, to carry out the financial, solvency analysis of SIA "BIOENINVEST" and to assess the impact of external factors on the company's operations. Based on the analysis, conclusions and suggestions are made. Keywords: financial analysis, financial indicators, external factors
LTD "Bioeninvest" financial analysis and the impact of external factors on the firm business
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanšu rādītāji; ārējie faktori; finanšu koeficienti