Automātiska testēšana un efektivitāte - Šibko-Šipkovskis, Jevgenijs (Latvijas Universitāte, 2013)
Mūsdienās informācijas sistēmu izstrāde notiek ļoti ātri, un ņemot vērā nepārtraukto nepieciešamību pēc attīstības, tās tiek atjauninātas ļoti bieţi. Šāda tendence rada prasības pēc testēšanas procesa uzlabošanas un efektīvākas resursu izmantošanas. Darbs „Automātiska testēšana un efektivitāte” apskata iespējamās testēšanas metodes un novērtē iespēju šīs metodes automatizēt. Autors apskata arī daţas populārās izstrādes metodes un dod novērtējumu, kā tās ietekmē iespēju automatizēt testēšanas procesu. Darba mērķis ir apskatīt eksistējošās iespējas automatizēt testēšanas procesu, apskatīt daţas populārās metodes un pielietot tās reālai informācijas sistēmai, ka arī novērtēt šāda veida metoţu pielietošanas efektivitātes daţādus aspektus. Darba sagatavošanas un izstrādes procesā tika secināts, ka izstrāde pēc spējās metodoloģijas, kas ir pakļauta automātiskai testēšanai, ļauj iegūt ievērojamo ekonomisko efektivitāti, ka arī nodrošināt izstrādājamā produkta kvalitātes pieaugumu.

Nowadays, development of information systems is very fast and requires continuous improvement which implies often system updates. This tendency creates a demand for testing process optimization and effective use of resources. „Automatic testing and Efficiency” includes review of existing ways of automating the testing process, as well as integrates such inside a real information system. Additional topic of this work is analyzing different aspects of efficiency of such integration. During creation of this paper, author came to a conclusion, that development, based on Agile methodology, which uses primarily automated testing, allows to achieve significant economic efficiency, as well as to increase the quality of the developed product.
Automatic testing and Efficiency
Keywords: Datorzinātne