5 - 6 gadus vecu bērnu veidošanas prasmju pilnveides veicināšana sīkās motorikas attīstībai pirmsskolā - Kleinhofa, Anete (Latvijas Universitāte, 2024)
Anetes Kleinhofa kvalifikācijas darba “5 – 6 gadus vecu bērnu veidošanas prasmju pilnveides veicināšana sīkās motorikas attīstībai pirmsskolā” mērķis ir izpētīt 5 – 6 gadus vecu bērnu vispārīgas sīkās motorikas attīstības veicināšanu, izmantojot dažādus plastiskos materiālus. Teorētiskajā daļā analizēta 5 – 6 gadus vecu bērnu vispārējā attīstība, 5 – 6 gadus vecu bērnu sīkās motorikas attīstība, un veidošanas vispārīgs raksturojums. Empīriskajā pētījumā izpētīta bērnu veidošanas prasmju attīstība, aprobējot 10 rotaļnodarbības, un vispārēju attīstības līmeni sīkās motorikas attīstībā. Rezultātā secināts, ka sistemātiska un regulāra bērnu darbība ar plastiskajiem materiāliem pozitīvi sekmē sīkās motorikas attīstību.

Anete Kleinhofa’s qualification work “Promoting development of fine motor skills in 5 – 6 years old children by improving modelling skills in preschool” aims to explore promotion of development of general fine motor skills in 5 – 6 years old children using different modelling materials. General development of 5 – 6 years old children, developments of fine motor skills of 5 – 6 years old children. The empirical study investigates the development of children’s modelling skills conducting 10 lessons and exploring children overall fine motor skill development. In result it is concluded that systematic and regular work with different modelling materials had a positively contributes to the development of fine motor skills.
Promoting development of fine motor skills in 5 – 6 years old children by improving modelling skills in preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; plastiskie materiāli; veidošana; sīkā motorika; rotaļnodarbība